ریون یا همان ابریشم مصنوعی نوعی از انواع الیاف مصنوعی هستند که از بازسازی فیبرهای سلولزی ساخته میشوند. این نوع الیاف به گونهای ساخته میشوند که تمام ویژگیهای انواع الیاف طبیعی از جمله ابریشم، نخ، پنبه، کتان و پشم را دارا باشند. از جمله ویژگیهای بارز این پارچه میتوانیم به سبکی، زیبا بودن، لختی، خنکی و راحت بودن آن اشاره کنیم. در ادامه این مطلب به ارائه مطالبی درباره این پارچه، انواع و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
پارچه ریون چیست؟
همانطور که در مقدمه مطلب بیان کردیم، این پارچه از الیاف مصنوعی ساخته میشود. البته در ایران ریون تعریف به خصوصی دارد و هر پارچهای که حالت کشی و یا توری داشته باشد، در زیرمجموعهی این پارچه قرار میگیرد. این پارچه از قرارگرفتن ریونهای پرزدار و کوتاه که شبیه به پشم و کتان هستند، ساخته میشود. از نخهای ریونی در تولید جورابها و لباسهای کشباف استفاده میگردد.
انواع ریون
از این پارچه برای طراحی و دوخت انواع لباسهای زنانه و مردانه از جمله مانتو، بلوز، لباس مجلسی، دامن، آستر و… استفاده میشود. اگر الیاف این پارچه در مجاورت با الیاف دیگری قرار گیرد، میتواند در تولید محصولاتی مانند فرش، رومبلی، رومیزی، پرده، لاستیک ماشین، پادری، کمربند و… به کار رود. به دلیل کاربرد فراوان این الیاف و پارچه، آن را در انواع مختلفی تولید میکنند که در ادامهی این بند به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
ویسکوز: ویسکوز محبوبترین نوع این پارچه است که بالاترین میزان در تولید و مصرف صنایع نساجی را از آن خود کرده است. ویسکوز مقاومت بالایی ندارد خصوصا زمانی که دارای رطوبت است.
پلی نوزیک: نام دیگر این نوع پارچه، مُدال است. پلی نوزیک با رویکردهای پیشرفتهتری نسبت به ویسکوز تهیه و تولید میشود. پلی نوزیکها اغلب آب رفتگی و کشسانی کمتری نبست به ویسکوزها دارند.
کوپرآمونیوم: این پارچه که از فیلامنتهایی بسیار ظریف ساخته میشود، پیشرفته ترین نوع از انواع ریونها است. همچنین نسبت به ویسکوز بسیار نرمتر و لطیفتر هستند.
ویژگیهای پارچهی ریون
این پارچه دارای خاصیت جذب رطوبت بسیار بالایی است به طوری که تا پنجاه درصد بیشتر از پارچههای نخی و پنبهای آب و مایعات را به خود جذب میکند. به علت جذب رطوبت بالا، به آسانی رنگ میپذیرد برای همین در انواع و اقسام طرح و رنگها تولید شده و با هر سلیقهای همخوانی دارد. از طرفی به علت نوع بافت تار و پود و جنس رشتهها، جریان هوا را از خود عبور داده و مانع تنفس پوست نخواهد شد.
به همین علت پارچهای مناسب برای استفاده در فصول گرم سال به خصوص تابستان به شمار میرود. پارچههایی از این جنس بسیار راحت هستند و برای دوخت لباسهای خانگی و راحتی بسیار مناسباند. این پارچه به علت کیفیت بالای خود، در برابر گوله شدن مقاوم است و خاصیت ایجاد الکتریسیتهی پایینی دارد.
از طرفی خاصیت فرار از آتش دارد و به آسانی نمیسوزد. این پارچه به علت ساخته شدن از رشتههای سلولزی (ماده موجود در گیاهان) قابل بازیافت بوده و از لباسهای دوستدار طبیعت به حساب میآيد. پارچههای ریون برخلاف پارچههای نخی، رنگ ثابت، ضد چروک و بدون آبرفت هستند. همچنین از پارچههای نخی ظریفتر و لطیفتر هستند. اما مانند آنها هنگام قرارگیری در معرض آب جوش و دمای بالا، دچار رنگ و رو رفتگی میشوند و براقی خود را از دست میدهند. این لباسها به هیچ عنوان کرک پس نداده و تل نیز نمیاندازند.
نحوه مراقبت
این پارچه دارای طول عمر و ماندگاری بالایی است به شرط آنکه نحوه مراقبت از آن را به خوبی بلد باشید. اولین نکته مهم درباره شستوشوی این پارچه این است که آن را با آب ملایم بشویید. اصلا مهم نیست که لباسهای این جنس با ماشین شسته شوند یا با دست اما بسیار مهم است که هنگام شستن آنها به هیچ عنوان از آب گرم و شوینده قوی استفاده نشود.
نکته بعدی این است که هنگام شستوشو، لباسهای دوخته شده با پارچه ریونی را پشت و رو کرده و سپس در ماشین لباسشویی بیندازید تا درخشندگی خود را حفظ کنند. بهتر است زمان شست و شو از بیست دقیقه فرا تر نرود. همچنین به هیچ عنوان نباید لباس مرطوب خود را بچلانید تا آب آن گرفته شود. بهترین راه این است که با آویزان کردن آن در فضای باز اجازه دهید به صورت طبیعی خشک شود.
نتیجهگیری
در این مطلب به توضیح مختصری درباره پارچه ریون، ویژگیها، انواع و نحوهی مراقبت از آن پرداختیم. فراموش نکنید که الیاف تشکیل دهنده این پارچه طبیعی نیستند پس در هنگام تعرق نمیتوانند به خوبی پارچههای نخی عمل کنند. امیدواریم مطلب ارائه شده برای شما عزیزان مفید بوده باشد. برای آگهی از قیمت و نحوه خرید ریون میتوانید از سایر صفحات سایت ما دیدن فرمایید.